Tavaszi zsongás – pályázati kiírás

A pályázat célja

A “Tavaszi zsongás” egy idén induló új közösségi/követes adománygyűjtő kampány, melynek fő résztvevői azok az adománygyűjtő követek, akik a programban való részvételükkel egy-egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben. (a Követes adománygyűjtésről bővebb információk elérhetőek a http://www.jougyekert.hu/hu/koveteknek/hogy_mukodik.html oldalon.)

A Tavaszi zsongás programban az adománygyűjtő Követek a saját személyiségükhöz legjobban illeszkedő egyéni, egyedi vállalásokat tesznek és ezen vállalások mentén gyűjtik az adományokat.

Néhány ötlet/példa egyéni vállalásokra:

– Sporteseményeken való részvétel (futás, úszás, triatlon, stb.)
Egyéb fizikai kihívások (hegymászás, túrázás, kerékpározás, stb.)
– Különleges események/vállalások (bungee jumping, jeges fürdőzés, stb.)
– Külső megjelenéshez kapcsolódó vállalások (pl. speciális jelmez viselése, kopaszra nyiratkozás, mezítláb járás, stb.)
– Lemondás valamiről, amiről nehéz – (pl leszokás dohányzásról, fogyókúra)
– Rekord kísérletek (pl. kártyavár építés, 24 órás foci, egy kamion elhúzása, stb. – és persze itt nem kell, hogy a rekord Guniness rekord legyen…)
– Művészeti alkotások készítése (rajzolás, festés, versírás, stb.)
Sütés-főzés
– Önkéntes munka végzése

Vagy bármilyen más vállalás, amit a Követ felhasznál arra, hogy kampányoljon az általa választott Jó Ügy érkekében, hogy minél több adományt tudj gyűjteni a javukra.

Az program szervezője a Civil Iránytű Alapítvány, a Jóügyekért.hu portál (www.jougyekert.hu ) működtetője.

Részvételi feltételek

A pályázaton részt vehet minden Magyarországon bejegyezett jogi személyiséggel rendelkező civil szervezet, civil jellegű nonprofit gazdasági társaság valamint pályázhatnak jogi személyiséggel nem rendelkező civil közösségek is.

A program kapcsán a Civil Iránytű Alapítvány minden kiválasztott résztvevő szervezet számára biztosítja a​ követes adománygyűjtéssel kapcsolatos képzéseket és szakmai támogatást.
A programban olyan szervezetek vehetnek részt, akik a jougyekert.hu oldalon még nem gyűjtöttek adományt, vagy adománygyűjtésük eredménye kevesebb, mint 500.000 Ft volt.

A programban való részvétel díja 50.000 Ft (bruttó), melyet az előkészítő megbeszélések után (2022. február 28-ig) kell befizetni.

(Az előkészítő megbeszélések során a résztvevő szervezet még dönthet úgy, hogy mégsem szeretne részt venni a programban, ez esetben a szervezetnek nem kell semmit sem fizetnie).

A pályázat tartalma és benyújtásának módja, határideje

A pályázat során a pályázó szervezetnek röviden ismertetnie kell saját tevékenységét, illetve azt, hogy milyen célra tervezi az adománygyűjtést és hány főt/kiket tervez bevonni Követként az akcióba.

A pályázat az alábbi elektronikus felületen nyújtható be:

https://forms.gle/BbAnQmzyAcpGXZ5Y9

A pályázat benyújtásának határideje: 2022. január 31.

Kapcsolat

A pályázati kiírással kapcsolatos további információk:

Civil Iránytű Alapítvány
Kapcsolattartó: Szecsődi Veronika
E-mail: vera.jougyekert@civiliranytu.hu
Telefon: 06-30-539-2273

(Forrás és bővebb leírás: www.civiliranytu.hu )

Hozzászólások lezárva.