MEGHÍVÓ :: VII. EUROTERV konferencia – Gondolkozzunk együtt az intenzív esetmenedzser képzésről!

Szövetségünk egyik együttműködő partnerének meghívóját adjuk közre:

Ezúton tisztelettel meghívjuk a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége (RIROSZ) által immár hetedszer megrendezésre kerülő Nemzeti Euroterv Konferenciára!

Időpont és helyszín: 2021.11.26.-e, péntek, 09:00-17:50; online (MS Teams)

Magyarország első Ritka Betegségek Nemzeti Terve 2020 végén lejárt.

Ezért a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége, minden érintett érdekcsoporttal karöltve, ismét megrendezi az immár hetedik nemzeti EUROTERV konferenciát, a második Nemzeti Terv megalkotásának elősegítésére.

A konferencia a nemzetközi irányvonalak mentén, és a hazai kívánalmaknak megfelelően törekszik a hazai több mint 600000 ritka betegségben szenvedő jobb ellátásának elősegítésére.

Az előző konferenciáktól eltérően (lásd: https://europlan.rirosz.hu), a II. Nemzeti terv tervezésén belül a Nemzeti Erőforrás Központ létesítését, és főleg az Intenzív Esetmenedzser posztgraduális szakirányú képzés hazánkban történő elindulását kívánja majd elősegíteni ez a konferencia.

Erre a posztgraduális szakirányú képzésre széles körből jelentkezhetnek majd szakemberek, pl.: szociális munkás, nővér, védőnő, pszichológus, gyógytornász, betegjogi képviselő, jogi tanácsadó, genetikai tanácsadó, pedagógus, gyógypedagógus stb., ezért várjuk minden szakember, egyetemi hallgató jelentkezését!

Ki is az az intenzív esetmenedzser?

Az ágazatközi koordinációs és információs ún. Erőforrás Központ kulcsszereplői az intenzív esetmenedzserek.

Ők a ritka betegségekkel foglalkozó koordinációs csoportok szakértőiként biztosítják a minőségi és hatékony ellátáshoz való hozzáférést összekapcsolva a családokat a szükséges szolgáltatásokkal.

Az esetmenedzsment feladata az együttműködés, az értékelés, a tervezés, a tanácsadás és az ellátási lehetőségekkel kapcsolatos tájékoztatás, amely kielégíti a kliensek és családjaik igényeit azáltal, hogy széles körűen kommunikál és segíti az erőforráshoz történő hozzáférést.

További információkat a rendezvény honlapján találhatnak:

EUROTERV Konferenciák – Euroterv VII. Konferencia, 2021 (rirosz.hu)
Az online esemény ingyenes, kérjük regisztráljon az alábbi linken: https://forms.office.com/r/hPupdnkScH

Hozzászólások lezárva.