Hittel-Színnel – Értelmi fogyatékossággal élő művészek alkotásai Pasaréten

A Pasaréti Közösségi Ház ad otthont annak a kiállításnak, ahol a Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány fogyatékossággal élő művészeinek alkotásai láthatók.

A kiállítás egy olyan képzőművészeti program keretén belül valósul meg, amely két évtizede nyújt lehetőséget az ország és a Kárpát-medence számos pontján élő tehetséges értelmi sérült felnőttek művészeti képzésére, illetve, hogy a képzőművészet eszközeivel kifejezhessék gondolataikat, érzéseiket. A program középpontjában a tehetséggondozás áll.

„…ha jól belegondolunk igazából pont, hogy a rajtuk kívüli világ a zavaros, és higgyék el nekem: az ő világuknál tisztább, őszintébb és szerethetőbb univerzumot elképzelni sem nagyon lehet…Ezek a festmények igazat mondanak, vegytiszta szeretetből készültek és e művek alkotói a legszabadabbak az egész világon!””

Szurcsik József
Munkácsy-díjas képzőművész

A program célja, hogy a képzőművészet számos eszközével az értelmi sérültek is ugyanolyan természetességgel fejezhessék ki érzelmeiket, gondolataikat, mint ép társaik, valamint teljesen szabadon, korlátok nélkül alkothassanak véleményt magukról és a világban betöltött szerepükről.

Az Alapítvány a társadalmi elfogadás, közös felelősségvállalás jegyében mutatja be fogyatékossággal élő embertársaink tehetségét, munkáját, életét.

Az alkotások jól reprezentálják, hogy ezek a sérült, ám tehetséges alkotók milyen érzékenységgel tudják bemutatni a világunkat, a mindnyájunkat foglalkoztató kérdéseket. Az elmúlt években számos hazai és nemzetközi kiállításon, találkozón mutatták be az alkotók tehetségüket, ezáltal az Alapítvány tevékenységét, mely egyben társadalmi érzékenyítő projekt is.

A kiállítás a L’Art21 képzőművészeti programsorozat része.

MEGHÍVÓ

A Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány szeretettel meghívja Önt és barátait a L’Art21 Kárpát-medencei képzőművészeti programsorozat
Hittel-Színnel
című kiállításának megnyitójára 2021. szeptember 8-án 17 órai kezdettel a Pasaréti Közösségi Házba (1026 Budapest, Pasaréti út 102.)

A kiállítást megnyitja:
Takács Bence, MMA ösztöndíjas előadóművész
Beszédet mond:
Kálmán Peregrin OFM, ferences szerzetes
Varga Zoltán, a Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány elnöke
A kiállítás fővédnöke: Fülöp Attila, az EMMI szociális ügyekért felelős államtitkára
Zongorán játszik: Nagy Krisztina, a Virtuózok ifjú zongoraművésze

A kiállítás szeptember 8-15. között – zártkörű programok függvényében – egész napon át ingyenesen megtekinthető.
A kiállítás a XV. Ars Sacra Fesztivál része.

Az Alapítvány képzőművészeti programja két évtizede biztosít lehetőséget az ország és Kárpát-medence számos pontján élő tehetséges értelmi sérült felnőttnek, hogy a képzőművészet eszközeivel kifejezhessék gondolataikat, érzéseiket.

A megnyitó ünnepségre a Pasaréti Közösségi Ház honlapján – https://pasaretikozossegihaz.hu/programok/kultura/hittel-szinnel-kiallitas-megnyito – lehet regisztrálni.

Letölthető MEGHÍVÓ ITT >>>>

Két művész:

Kovalcsik Géza

Bíró Krisztián

Hozzászólások lezárva.