Értelmi fogyatékosok napközi otthona nyílik Békásmegyeren

A tervek szerint idén ősszel megnyitja kapuit Békásmegyeren a Kaptár Napközi. Bár az épület egyelőre még szerkezetkész állapotban van, a fenntartók már most bátorítják a jelentkezésre azokat a családokat, amelyek érintettek elsősorban súlyos-halmozottan fogyatékos, illetve autista emberek nevelésében, aki(k) nem jutnak nappali ellátáshoz. Alsó korhatár 16 év.

Ezek a családok tehát fel tudják venni a kapcsolatot a Kaptár Napközi csapatával a kaptar.napkozi@gmail.com emailcímre küldött – telefonos elérhetőséget is tartalmazó – bemutatkozó levéllel.

A projekt aktuális helyzetéről a közösségi profiljukon tájékozódhatnak az érdeklődők.

***

KIK VAGYUNK?

Anyák vagyunk, akiknek sérült gyermeke van❤️ Arra vágyunk, hogy ezek a gyerekek felnőttként is társaságba járhassanak, hasznosan töltsék a szabadidejüket, fejlesztésekhez jussanak, amire sajnos jelenleg kevés lehetőség adódik.
Nem titkolt célunk, hogy segítsük azt a sok-sok édesanyát és édesapát, akik a felnőtt sérült gyermeküket – optimális megoldás híján – otthon nevelik, emellett dolgoznak, esetleg kisebb gyerkőcöket is nevelnek.
Napközinkbe rengeteg programmal és foglalkozással várjuk a „felnőtt gyermekeket”
Tervezünk többek között boccia, kutyaterápia, hidroterápiás vízi élmény foglalkozásokat, gyógytornát, lovaglást, masszázst, egyéni fejlesztéseket, egyéb kognitív terápiákat. Intézményünkben lesz tornaterem, snoezelen- és sószoba is. Az épülethez hatalmas kert is tartozik. (Forrás: Facebook)

***

A kezdeményezésről dr. Gerő Péter honlapján hallgatható egy beszélgetés, melynek címe “Lépéshátrányban egy életen át”.
ITT meghallgatható.

Hozzászólások lezárva.