III. Szabó Szonja Paraképzőművészeti Biennálé

Kiállítási lehetőség fogyatékossággal élő alkotóknak

Szabó Szonja emlékének adózva, a szervezők harmadik alkalommal rendezik meg egyidőben 2021. június 11-13. között Tatán, az III. Szabó Szonja Para Boccia Emlékversenyt és ParaKépzőművészeti Biennálét, mely a FODISZ „Több, mint sport!” szlogenjének megfelelően, a sportot és a művészetet összekapcsoló olyan duális rendezvény, ahol a két terület egymással karöltve, de önállóan is értékesen mutatkozhat meg.

Szabó Szonja, a 2016-ban, 38 évesen elhunyt súlyosan mozgássérült tatai képzőművész saját stílust teremtve alkotott. Tagja volt a Szájjal és Lábbal Festők Nemzetközi Szervezetének. Gyermekként több hazai és nemzetközi díjat nyert. 2013-ban Komárom-Esztergom Megye Príma Díjasa lett. Alapítója és aktív játékosa volt a Tatabányai Humanitás SE Boccia Szakosztályának. Több dobogós helyezése mellett 2011-ben Magyar Bajnok volt.

A kiállítás célja: megmutatni a fogyatékossággal élők körében rejtőzködő tehetségeket, elismerést adni nekik és példát, értékeket felmutatni az ép társadalom számára.

A bármilyen sérültségi területen érintett (látás-, hallás-, mozgássérült, illetve értelmileg vagy tanulásban akadályozott) fogyatékossággal élő alkotók 2021. május 10-ig pályázhatnak a III. Szabó Szonja Paraképzőművészeti Biennálén való megjelenésre, alsó korhatár 16 év, felső korhatár nincs.

Az országos pályázaton amatőr és hivatásos művészek alkotásai egyaránt részt vehetnek.
A pályázaton bármilyen témájú festménnyel, képpel, alkotással lehet nevezni.
Technika: szabadon választott. Méret: szabadon választott, maximális méret: 50×70 cm

Pályázati kiírás, adatlap:

https://fodisz.hu/hirek/Felhivas_kiallitasra-III_Szabo_Szonja_Parakepzomuveszeti_Biennale.html

Hozzászólások lezárva.