MAI PROGRAMAJÁNLÓ :: Spiritualitás és fogyatékosság – online konferencia

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar Fogyatékosság és Társadalmi Részvétel Intézete a Máltai Tanulmányok folyóirattal, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tudományos lapjának szerkesztőségével együttműködésben

2021. április 20-án konferenciát rendez

„Spiritualitás és fogyatékosságprincípiumok
a teória és praxis szintjén”
címmel

A konferencia olyan területre vezeti el a leendő résztvevőket, melynek jóllehet nemzetközi irodalmi kontextusa mára jelentős és jelenleg reneszánszát éli, ugyanakkor alig van jelen a hazai tudományos diskurzusban. A konferencia interdiszciplináris megközelítésű: több tudományterület, a gyógypedagógia, a szociológia, a teológia, a vallástudomány, a jogtudomány területéről von be előadókat, másrészt transzdiszciplináris is, így az egyes tudományterületek kutatói és a fogyatékossággal élő emberekkel foglalkozó szakemberek tevékenységével ismerteti meg a hallgatóságot.

A konferencia követi a Máltai Tanulmányok e témában megjelenő 2021. I. negyedéves számának tartalmát, amely egyúttal konferenciakötete is az eseménynek. (A kiadvány INNEN LETÖLTHETŐ).

A konferenciát a jelenlegi, koronavírus okozta járványügyi elővigyázatosságokkal összhangban online platformon szervezzük.

Kérjük, hogy részvételi szándékukat jelezzék a Máltai Tanulmányok szerkesztőségének e-mail-címére: maltaitanulmanyok@maltai.hu.

A jelentkezők a szervezőktől megkapják a konferencián történő részvételhez szükséges linket.

Hozzászólások lezárva.