Tagszervezetünk termékeit díjazták a Sajtmustrán

Nyolcadik alkalommal került megszervezésre Etyeken a Magyar Sajtmustra. A miskolci Szimbiózis Alapítvány által működtetett Baráthegyi Sajtmanufaktúra termékeivel első alkalommal vett részt az országos megmérettetésen.

Nagy örömmel adjuk hírül az Alapítvány közlése nyomán, hogy a kiosztott 6 arany, 9 ezüst és 10 bronz minősítés közül egy arany és egy bronz díjat is sikerült elhozni. A két dobogós termék, amely elismerésben részesült: a Baráthegyi zsíros tehénsajtkrém arany, a Baráthegyi zsíros kecskesajtkrém pedig bronz helyezést kapott. Jóllehet ezek a tejtermékek már rendelkeznek Élő-Tisza-, HÍR- és Szociális Farm Védjegyekkel, a Magyar Sajtmustra minősítése a szakma élvonalába emelte azokat.

A Szimbiózis Alapítvány büszke arra, hogy ilyen magas színvonalú produktumokat hoznak létre a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű kollégák. A Baráthegyi Majorságban ugyanis Ők azok, akik munkavállalóként teljes mértékben lefedik a munkafolyamatok minden elemét az állattartástól a fejésen keresztül a sajtgyártásig, csomagolásig. A most kapott rangos szakmai elismerés egy újabb bizonyítéka annak, hogy a fogyatékossággal élő emberek is képesek értékteremtő munkát végezni.

Hozzászólások lezárva.