Inclusion 2020 – kérdőív a budapesti közösségi közlekedésről

Az Európai Unió által finanszírozott, 3 éves Inclusion projekt keretében a Budapesti Közlekedési Központ szeretné jobban megismerni, hogy a város hogyan tud a speciális igényekkel rendelkező, mozgásukban akadályozott utasok számára minél jobb feltételeket biztosítani a közösségi közlekedésben. A mozgásukban akadályozott utasok között értjük azokat az utasainkat, aki

· Vak vagy gyengénlátó személy

· Mozgásszervi fogyatékosággal élő személy

· Siket vagy nagyothalló személy

· Értelmi fogyatékossággal élő személy

· Autista személy

· Babakocsival vagy nehéz csomaggal közlekedő személy

· Ideiglenes mozgásszervi fogyatékosággal élő személy

· Magyar nyelvet nem használó személy

· egyéb

Ezért a BKK Zrt. és a Járókelő Közhasznú Egyesület 2019 őszén közös kampányt indított, melynek célja, hogy az érintettekkel együtt feltárjuk a mozgásukban akadályozott utasok közösségi közlekedés használatához kapcsolódó speciális igényeit és a közlekedésükhöz szükséges speciális szolgáltatásokat.

Ennek eszköze a Járókelő Közhasznú Egyesület honlapján egy olyan bejelentő felület, amelyen bárki bejelenthette a budapesti közösségi közlekedés egyenlő esélyű hozzáférésével, akadálymentességével kapcsolatos észrevételeit, de akár a jó példáikat is. A bejelentések feldolgozása során voltak olyan információk, melyekre viszonylag gyorsan tudtunk reagálni, de sajnos voltak olyan beérkezett jelzések is, melyek megoldása hosszabb időt és nagyobb költségvetést igényel.

A beérkezett információkat a közösségi közlekedési szolgáltatások fejlesztési javaslataiba folyamatosan beépíti a BKK.

A bejelentő felület itt érhető el: https://jarokelo.hu/akadalyoknelkul

A mostani kérdőívvel azért fordul a nyilvánosság érintett részéhez a BKK, mert szeretnék felmérni a közösségi közlekedéssel és mobilitással kapcsolatos véleményeket. Az eredményeket a fővárosi közlekedés hosszú távú működtetésében teendő intézkedések fejlesztéséhez használják fel.

A kérdőív ITT tölthető ki:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfsQzfHZ5PSGEyRvPAivTwsvEiQJAoBIPAlYFKI2JVZ3EQYSQ/viewform

A fentebbi online kérdőív kérdéseinek megválaszolása maximum 10 percet vesz igénybe és 2020. május 12. napjáig lehet kitölteni.

A kérdőív kapcsán további információ dr. Albert Judittól (BKK) kérhető, e-mail címe: judit.albert@bkk.hu

Hozzászólások lezárva.