A KézenFogva Alapítvány aktuális nemzetközi hírei

KÉP – Komplex érzékenyítő program megosztása és adaptálása a Közép-európai régióban

A komáromi Comenius Pedagógiai Intézettel és a marosvásárhelyi Kulcs Szociálpedagógusok Egyesületével dolgozunk közösen a projektben, európai partnerségben. A projekt fő tevékenysége a KézenFogva Alapítvány immár 15 éve indított társadalmi szemléletformáló komplex programjának megismertetése, adaptálása és bevezetése a partnerszervezetek intézményeiben és szűkebb közösségeikben. Jelenleg a szellemi termékek fejlesztése zajlik, épp a Képzési tematika és a Tanári útmutató érzékenyítő foglalkozások megtartásához című anyagokon dolgozunk.
A szemléletformáló programon belül több pedagógus továbbképzés valósul majd meg, a képzést követő konzultáció biztosításával. Ezeket követően a résztvevő pedagógusok, fogyatékossági témahetet tartanak otthoni gyerekcsoportjaikban, és tapasztalataikkal segítik a partnerség szakmai munkáját. 2021 során játék-, és élménynapot szervezünk majd a fogyatékosság témájában a helyi közösségeknek.

bővebben >>>

CISCOS – Szociális tervezés, közösségfejlesztés fogyatékos emberek számára

A CISCOS projektben svéd, görög, ír, szlovén, spanyol, lengyel, belga, német és magyar összefogás keretében dolgozunk. A partnerség célja egy multidiszciplináris és határokon átnyúló képzési koncepció kidolgozása, és együttműködés létrehozása a felsőoktatási intézmények, helyi önkormányzatok és szolgáltatásnyújtó szervek között. Ez úton szeretnénk, hogy lehetőség nyíljon az innovációs kapacitás növelésére és a fogyatékos emberek minél magasabb szintű bevonására a különböző tervezési folyamatokba. Jelenleg a projekt harmadik kézikönyvének és kurzusának kidolgozásával foglalkozunk, aminek a Kézenfogva Alapítvány szakemberei is szerzői. Az anyagok a közösségi alapon megtervezett és inkluzívan megvalósított európai szolgáltatások témakörében születnek. A harmadik kézikönyvhöz tartozó ingyenes kurzus hamarosan megrendezésre került és elérhető lesz majd az érdeklődőknek. A felhívásért és a jelentkezéshez szükséges tudnivalókért érdemes követni az alapítványtól érkező hírleveleket.
A projekt szellemi termékei elérhetőek lesznek majd az alábbi honlapon is: https://ciscos.eu/hu

bővebben >>>

IDeas – Értelmi fogyatékos emberek a szegénység csökkentéséért

A KézenFogva Alapítvány spanyol, lengyel, és török partnerekkel együtt valósítja meg az IDeas projektet, amelynek célja olyan képzési/tájékoztató anyag létrehozása, amelynek segítségével az értelmi fogyatékos személyek és a velük foglalkozó szakemberek hatásosan küzdhetnek a fogyatékos embereket sújtó társadalmi kirekesztettséggel és szegénységgel. A következő szociális tevékenység a télikabát gyűjtés volt.

bővebben >>>

„Társadalmi inklúzió a művészet eszközeivel” projekt – ISA

A KézenFogva Alapítvány öt európai szervezettel közösen valósítja meg a ‘Társadalmi inklúzió a művészet eszközeivel’ című ERASMUS+ pályázatot, amelynek célja, hogy művészeti gyakorlatokat, eszközöket, kommunikációs módokat gyűjtsön és fejlesszen, amelyek támogatják a fogyatékos személyek társadalmi inklúzióját és ezeket oktatási segédanyagként terjessze. A projekt részeként honlapunkon elérhető az 1-es szellemi termék „Európai útmutató ígéretes gyakorlatokkal: fogyatékosságokkal kapcsolatos közvélemény formálás kulturális és művészeti tevékenységek által” címmel. Érdemes belelapoznia annak, aki kíváncsi izgalmas művészeti csoportokra, kezdeményezésekre, ahol a fogyatékos embereké a főszerep.

bővebben >>>

Tankert – A kert mindenkié

Ebben az októberben útjára indult 3 éves projektben egy nagy európai összefogás részei vagyunk: összesen 5 országból, 9 partnerszervezettel dolgozunk együtt. A projekt célja olyan oktatási anyagok és modell programok kidolgozása, amelyek segítik, hogy az iskolai tankertbeli tevékenységek során fogyatékos és nem fogyatékos gyermekek közösen, inkluzív keretek között dolgozzanak együtt. Jelenleg az első szellemi termék fejlesztése zajlik a Kézenfogva szakembereinek közreműködésével, amivel a projektben résztvevő tanárok felkészítését tudjuk majd biztosítani.

bővebben >>>

– A hírek forrása: KézenFogva Hírlevél –

Hozzászólások lezárva.