Segítség a Máltai Szeretetszolgálattól: így készíthetünk szájmaszkot

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elektronikus felületein elérhetővé tette a szájmaszkok előállításához szükséges információkat, a szabásmintát és a leírást bárki letöltheti, és felhasználhatja. A karitatív szervezet kisebb-nagyobb műhelyeiben összesen 15 helyszínen készítenek szájmaszkokat.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elektronikus felületein elérhetővé tette a szájmaszkok előállításához szükséges információkat, a szabásmintát és a leírást bárki letöltheti és felhasználhatja.

Az anyag kiválasztásához három szempontot jeleznek:

  • a maszk ne irritálja a bőrt,
  • annyira sűrű szövésű legyen, hogy tüsszentésnél a folyadék ne hatoljon át,
  • lehetőség szerint bírja a 60 (ideálisan 90) fokos mosást.

Március 25-én a szeretetszolgálat Pátyon működő, fogyatékkal élő embereket foglalkoztató üzemében dolgozók is elkészítették az első védőfelszereléseket. Ezeket a máltai szervezet egészségügyi szolgálata az előírásoknak megfelelően teszteli, majd, ha próbagyártás során készült darabok megfelelőek lesznek, elindulhat a termelés – olvasható a szervezet közleményében.

A máltai szervezet foglalkoztatási programjának kereteiben működő tiszaburai varrodában március 18-án kezdődött meg a többször használható, mosható szájmaszkok gyártása.

(Forrás: infostart.hu)

Egy rövid, közérthető leírás arról, hogy a textilmaszkokat hogyan tarthatjuk tisztán.

(Forrás: fmc.hu)

Hozzászólások lezárva.