Krónikus betegek, fogyatékossággal élők segítik Debrecenben is a koronavírus elleni védelmet

Többször használatos biopamut anyagból készült szájmaszk gyártását kezdte meg Kincsesláda műhelyében megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztató Fény Felé Alapítvány.

Az elmúlt napokban megszerveztük, hogy a dolgozóink jelentős része otthonról tudjon varrni, dolgozni. Bentlakásos és nappali ellátást biztosító szociális intézményeink a kijárási és látogatási tilalom miatt bezártak, de nagyon sok feladatot családjuk segítségével otthon is el tudnak végezni a fogyatékossággal élő ellátottaink. A sterilizálható pamut maszk kézműves termék, hisz szabni, varrni, vasalni, termékcímkét elhelyezni, csomagolni szükséges. Napi 200-300 db-nál egyelőre nem tudunk több szájmaszkot legyártani. Otthoni munkavégzésre kihelyeztük a szövőszékeket, alapanyag előkészítés feladatait, adminisztrációt Így a fejlesztő és akkreditált műhelyeinkben, napközinkben, lakóotthonunkban a munka nem szünetel, dolgozóinkat nem szükséges kényszerpihenőre küldenünk.
Ezzel párhuzamosan megszerveztük az otthon maradottak mentálhigiénés segítését, amit szociális szakembereink biztosítanak. Hatalmas kihívás lesz, hogy az elkövetkező hetekben megtanuljuk és megtanítsuk hogyan tudjuk a szociális munkát telefon, internet, facebook, messenger, stb. keresztül végezni. A munkába a Debreceni Egyetem nálunk gyakorlatot végző hallgatóit is be kívánjuk vonni, akik remélhetően segítenek a módszertan kidolgozásában és terjesztésében. MARADJ OTTHON, MI SEGÍTÜNK !

Debrecen, 2019. március 22. Dr. Sullerné Márta, Fény Felé Alapítvány elnöke

Hozzászólások lezárva.