Csipke-galamb, madeira-pipacsok a ”mosoly országában”

Ünnepi kiállítás Balatonmáriafürdőn

„Mindenkiben benne él a tánc! A zene, mozgás energiái minden sejtünket megmozgatják és örömforrássá válik, annak is, aki ropja, és annak is, aki nézi.” – mondta bevezetőjében Vajna- Vormair Katalin, a Regens Wagner Alapítvány által fenntartott intézmény vezetője.
Az előző év nagy sikerén felbuzdulva 2019. novemberében is ünnepi tánccal zárták a lakóotthon fiataljai az évi művészeti programjukat. Latin-amerikai és standard formációkat tanultak meg a bennlakók. Szamba, keringő bemutatója után megforgatták a szülőket is a táncparketten. Szem nem maradt szárazon az örömtől és meghatódottságtól. Boldogság töltötte el valamennyi jelenlévő szívét.

Ezt követően a főépület kávézójában a képzőművészeti alkotásaikból megnyílt egy kiállítás. Kánfor István, az egyik alkotó büszkén állt a festménye mellett, amelyen őszi fák lengedeznek a szélben.

Takács-Benke Nóra és Horváthné Ciklin Barbara támogatásával már nyáron elkezdték a munkákat. Különböző technikákkal és minta alapján nekiláttak az alkotásnak. A tárlaton már egy-egy műnek a harmadik variációját állították ki. A cél az volt, hogy az alkotók megtapasztalják, elérhető a művészet egy szintje az ő számukra is megfelelő irányítással és technikával. Használtak kréta-spray-t, temperát, csipketechnikát. A kiállítást követően kikerültek az alkotások az otthonuk folyosójára. A lakóterüket díszítik a művek, hogy minden nap büszkén nézhessék. Ezeket mi készítettük!

-B. Fülöp Katalin-

Hozzászólások lezárva.