III. Tematikus Nap a Stroke Világnapja alkalmából – képes beszámoló

2019. október 30-án az ÉTA Országos Szövetség és a StrokeInfo Alapítvány közösen tartott rendezvényt tagszervezetei részvételével.

Az Afázia Egyesületből alakult Hangadó Énekegyüttes dalos műsorát követően a Budapest XV. kerületi alpolgármesterasszony köszöntötte a megjelenteket, és szövetségünk elnökasszonya, Papp Ágnes nyitotta meg a 3. tematikus napot.

Egymást követték az értékes előadások. Magáról a betegségről, megelőzésről és prevencióról saját élményei alapján tartotta beszámolóját a társszervező, StrokeInfo Alapítvány elnöke, Sarkadi Gabriella.

Továbbiakban Kocsis Gábor vallomását hallottuk arról, ő hogyan élte túl az agyi traumát 28 évesen mozgáskultúrája segítségével.
Tornáztunk Peterdi Gabriella, konduktor irányításával.
A jelenlévők Bezerics Dánieltől kaptak étkezi jótanácsokat, tippeket, aki saját étrendjét mutatta be, hangsúlyozva annak testsúlycsökkentő, jótékony hatását.

Egész nap folyamatosan zajlott vércukor-, vérnyomás-, és testszírszázalék mérés WIWE diagnosztikai műszerrel, amely a pillanatnyi szívműködést regisztrálja, kimutathatták az esetleges stroke érintettséget. A szűrővizsgálatok mellett ellazulhattak az érdeklődők egy Bemer ágyon.

A családias hangulatban eltöltött néhány óra mindenkiben mély nyomot hagyott. Legfőképp arra világítottak rá az előadások, hogy szeressük önmagunkat, figyeljünk önmagunkra és egymásra. Ne felejtsük kinyújtani a kezünket, ha kérünk, mert segítségre szorulunk! Mindig van, aki megfogja azt!

BFK

Hozzászólások lezárva.