Kisösszegű támogatások civil szervezeteknek

Az Ökotárs Alapítvány és partnerei pályázatot hirdetnek kisösszegű támogatásra (akciópályázat) Budapesten kívül működő, helyi civil szervezetek és informális civil csoportok, állampolgári közösségek részére közösen meghatározott ügyek, megtalált feladatok mentén való együttes kampányok megvalósítására, szerveződésre a térségben tapasztalt problémák megoldása és a civil aktivitás erősítése érdekében.

A kezdeményezés hosszú távú célja, hogy segítse a helyi és térségi civil együttműködéseket, az aktív csoportok és szervezetek kis hálózatainak alakulását. Mindezzel szeretnénk hozzájárulni a hazai civil együttműködés kiszélesítéséhez, a meglévő koalíciók tagságának, bázisának bővüléséhez, és ezzel az egész hazai civil társadalom ellenállóbbá, aktívabbá és láthatóbbá válásához.

Az akciópályázat az Ökotárs Alapítvány és konzorciumi partnerei – az Autonómia, Civil Kollégium és Kárpátok Alapítványok – Civil Térkép programjának keretein belül valósul meg, melyről a www.okotars.hu/civil_terkep oldalon található bővebb információ.

Kik pályázhatnak?

Budapesten kívüli, az alábbi megyékben működő pályázók jelentkezését várjuk: Bács-Kiskun, Békés, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun, Tolna, Vas, Veszprém. A pályázók civil szervezetek (szervezeti formától függetlenül) és nem bejegyzett állampolgári/közösségi csoportok. Olyan közösségek, amelyeknek van egy jól körülírható célja, többé-kevésbé rendszeres tevékenysége és aktív tagjai.

Milyen jellegű projekteket támogatunk?

Olyan pályázatokat várunk, melyek a résztvevő szervezetek korábbi tevékenységeihez képest minőségileg új, aktuális problémára reagáló projekteket vázolnak. Az újdonság keletkezhet a bevont partnerek együttes munkája nyomán, vagy új módszer, téma bemutatásával.

Ilyen példa lehet egy korábban nem létezett adománygyűjtő esemény megszervezése és beindítása közösen, helyi szervezetekkel; valamely épített vagy természeti érték megvédése helyi, ill. regionális szinten; figyelemfelhívó kampány, esemény szervezése aktuális helyi, ill. regionális problémáról – ilyen lehet például az oktatás minősége, a szociális szolgáltatások hozzáférhetősége, hátrányos helyzetű csoportok esélyeinek növelése stb.

Az aktuális problémára irányuló, többféle területen működő szervezeteket összefogó projektek előnyt élveznek az azonos profilú szervezetek tevékenységeinek megismétlését szolgáló projektekkel szemben.

A pályázás és a kiválasztás folyamata

A pályázatokat e-mailen kell benyújtani a civilterkep@okotars.hu címre, 2019 december 2., 18 óráig.

A pályázat egyfordulós, a beérkezett pályázatok elbírálásáról az Ökotárs Alapítvány Civil Térkép programjának munkatársaiból álló szakmai bizottság dönt. Valamennyi pályázó e-mailen kap értesítést az eredményről, várhatóan december közepéig. A támogatásra kiválasztottakkal az Ökotárs Alapítvány adományi szerződést köt.

A pályázati felhívás és adatlap az alábbi linken ( https://www.okotars.hu/palyazati-felhivas-helyitersegi-minihalozatok-letrehozasa ) letölthető.

Bővebb információ: Komenczi Bálint, balint.k@okotars.hu, 70/633-1531

– civilhirugynokseg.hu –

Hozzászólások lezárva.