l’Art Fest Gödön – képes beszámoló

Színkavalkád, szárnyalás, szeretet hulláma lengte körül a Művészeti Fesztivál Különleges Alkotókkal című rendezvényre érkező vendégeket, amely 2019.szeptember 20-án Gödön délután kezdődött, és meglepetés vendéggel, vigassággal zárult. Az első l’Art fesztivál tagszervezetünk, a Lámpás’92 Közhasznú Alapítvány szervezésében zajlott az ÉTA Országos Szövetség támogatásával.

A fesztivált dr. Sölch Gellért, stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg, majd köszöntőt mondtak a meghívott díszvendégek : dr. Beer Miklós, nyugalmazott váci megyés püspök, Gózon Ákos, szerkesztő, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. képviselője, valamint a város polgármestere, Markó József, és Varga Zoltán, a Lámpás’92 Közhasznú Alapítvány elnöke.

A megnyitót követő kerekasztal beszélgetésen a különleges alkotókat művészi munkára ösztönző ParaArt Nemzetközi Egyesületet vezető Pető Hunor, Munkácsy-díjas képzőművész hangsúlyozta a fiatalok fogékonyságát és nyitottságát, kreativitásuk fontosságát az alkotásokhoz. Papp Ágnes, az ÉTA Országos Szövetség elnöke elmondta, hogy a művészeti programot fontosnak tartja, további 18 évre támogatásra méltónak, mert a festményeiken keresztül mondhatják el a művészek mindazt, amit más kommunikációs úton nehezen fejeznének ki.

A kemencei alkotótáborában részt vevő fiatalok izgatottan várták a tavaszi tehetségkutató programból kiválasztott műveiknek és alkotóiknak díjazását.

Az est folyamán Tükröződő hasonmások címmel a művészek és vendégek közös festményt készítettek. Hangulatos, pergő műsor közepette szórakoztak a részt vevők és fergeteges tánccal zárták az első l’Art fesztivált.

Képgaléria az eseményről:

– B. Fülöp Katalin –

Hozzászólások lezárva.