Mi az Altru-Preneur projekt?

Az Altru-Preneur projekt célja a “hagyományos” vállalkozások összekötése a társadalmilag fontos ügyeket felkaroló szervezetekkel (társadalmi vállalkozásokkal). A 2019-2022 között futó Interreg-projekt ezt a kapcsolatépítést támogatja képzésekkel, mentorálással, rendezvényekkel és forrásgyűjtéssel.

Az összekötés során a hagyományos vállalkozások felajánlhatják tudásukat, más erőforrásaikat a számukra szimpatikus társadalmi szervezetnek (célnak).

Példák a segítségnyújtásra:

– üzletfejlesztés társadalmi célok érdekében (tervezett tevékenységek: mentorálás, önkéntesség, hátrányos helyzetű emberek munkaerőpiaci integrációja, versenyek és díjak, szervezett kapcsolatépítés, felajánlók és igénylők összekötése, nemzetközi kiterjesztés)

– társadalmi vállalkozások kapacitásbővítése (tervezett tevékenységek: tanácsadás, műhelymunkák, online támogatás, együttműködések szervezett kiépítése)

– széleskörű disszemináció (tervezett tevékenységek: módszertanok, mérési referenciaszámok, szakpolitikai útmutatások kidolgozása)

A programot irányító projektpartnerek hátteret biztosítanak az együttműködések kiépítéséhez és irányításához. Magyarországon az egyik ilyen partner a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), amelyhez a projekt kapcsán bizalommal lehet további kérdésekkel fordulni: projektiroda@bkik.hu

Hozzászólások lezárva.