Idén is “Neked MUNKA, nekem ÁLOM!” program

Ismét lehet jelentkezni az országos Neked MUNKA, nekem ÁLOM! programra, mely 2017-ben országos méretűvé szélesedett, és hatalmas sikereket ért el!

A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. támogatja. A programról részletesen a http://nekedmunka.hu/ honlapról tájékozódhat.

Az országos program keretében fogyatékos emberek 2019. május 16-án eltölthetnek egy fél napot egy számukra érdekes, általuk kiválasztott munkahelyen, munkakörben, úgy, hogy egy konkrét kolléga napját követik nyomon. A munkahelyeket, munkaköröket a bevont fogyatékos emberek igényei, ötletei alapján keressük meg, így garantálva, hogy mindenki olyan munkahelyre jusson el, ami őt érdekli. A résztvevő munkáltatóknál egy „belső mentor” lesz a házigazdája az érkező fogyatékos látogatónak. A találkozás során nem hagyjuk egyedül a résztvevőket, a fogyatékos embereket felkészített kísérők (alapítványunk munkatársai ill. önkéntesek) kalauzolják a munkahelyekre, és szükség és igény esetén támogatják a helyszínen a folyamatot.
E speciális nyílt nap folyamán a résztvevők megismerkednek az általuk választott munkahellyel, munkakörrel, kipróbálhatják magukat egy olyan közegben és szerepben, amire eddig még nem volt lehetőségük. A részvétel révén a fogyatékos embereknek nem csak egy álma teljesül, hanem reálisabb elképzeléseket alakíthatnak ki az elképzelt pozíció, továbbá a munkavállalási lehetőségeikre vonatkozóan. Ezzel együtt a munkáltatóknak is lehetőségük lesz személyesen megtapasztalni egy fogyatékos munkavállalóval való együttműködést, és nekik is reálisabb elképzeléseik lesznek a fogyatékos emberek képességeiről, motivációjáról.
A program célja nem a munkaközvetítés, hanem a tapasztalatszerzés, a személyes találkozás, egymás megismerése. Olyan személyes találkozások, beszélgetések létrejöttében bízunk, melyek segítik a fogyatékosságot övező téves elképzelések, előítéletek lebontását, és kiinduló pontul szolgálhatnak a valós nyílt munkaerő-piaci foglalkoztatás és befogadás felé.

A 2019. tavaszán Budapesten a Salva Vita Alapítvány maximum 15 fogyatékos ember munkaálmát tudja egy napra megvalósítani. Amennyiben ennél többen érdeklődnek a program iránt a fővárosban, a jelentkezők közül választanunk kell. A program országos hatókörű, az ország területén várhatóan több mint 200 fogyatékos ember vehet részt a programban. A vidéki Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Napokra szintén a http://nekedmunka.hu/ a JELENTKEZÉS menüpont alatt lehet jelentkezni.

További kérdések esetén érdeklődni lehet: Mádi-Szabó Eszter madi.szabo.eszter@salvavita.hu

Hozzászólások lezárva.