25 éves a Fény Felé Alapítvány – előzetes meghívó

Tisztelettel és szeretettel meghívjuk az ÉTA Országos Szövetség tagszervezeteit a 25. születésnapját ünneplő Fény Felé Alapítvány által szervezett szakmai napra, amelynek ideje és helye: 2018. június 11. (hétfő), 10-15 óra között, a debreceni Hotel Lycium konferenciaterme.
Szakmai napunk fővédnöke Fülöp Attila, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásáért felelős államtitkára.

A szakmai nap két témát jár körbe:

Alapítványunk 25 évének mérföldköveit kívánjuk végigjárni sok-sok képpel, születésnapunk alkalmából. Meg szeretnénk mutatni, hogyan lett az Egészségügyi Gyermekotthont támogató alapítványból szociális ellátórendszer-hálózatot működtető alapítvány (lakóotthon, napközi, szociális és fejlesztő foglalkoztató, akkreditált foglalkoztató műhely, ajándékbolt, támogatott lakhatás). Bemutatjuk új foglalkoztató műhelyünket a Debrecen, Rózsástelep utca 24. szám alatt, beszélünk a most épülő Kincsesláda Ház programról. 1999-ben elsőként hoztunk létre a Kézenfogva Alapítvány támogatásával lakóotthont a DMJV Egészségügyi Gyermekotthonban felnőtt fogyatékkal élő fiatalok számára. Meghívtuk Pordán Ákos ügyvezető igazgatót, meséljen a Fészek programról, a „Kitagolás” szó 20 évvel ezelőtti jelentéséről.

Eredményeink elérése egyedül soha nem sikerült volna. Alapító tagjai lettünk az ÉTA Országos Szövetségnek és a Céhálózatnak. Mindkét szervezet vezetője: Papp Ágnes és Nelhübel Henriette elfogadták felkérésünket és beszélnek majd a kezdetekről, a civil szervezetek közösen elért eredményeiről.
Fülöp Attilától, mint a szociális ügyekért és a társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkártól, arról szeretnénk hallani, hogy milyen szerepet szán az új Emberi Erőforrások Minisztériuma a civil szervezeteknek, a civil fenntartóknak a szociális ellátórendszeren belül, milyen programja van az EMMI-nek a fogyatékkal élő emberek felzárkóztatása érdekében.
A rendezvény megnyitására felkértük Papp Lászlót, Debrecen város polgármesterét. Tőle azt kérjük, mutassa be városunk civil szervezeteinek erejét. Szeretnénk arról is hallani, melyek azok a területek, ahol számít a város a civilekre (ez a programpont még szervezés alatt áll).
A szakmai napot a Fény Felé Alapítvány és a Debreceni Szociális Szolgáltató Központ (Debrecen, Böszörményi u. 148.) ellátottainak műsora teszi majd színesebbé. Délután a résztvevők számára lehetővé válik a Fény Felé Esélycentrum hálózatába tartozó intézmények megtekintése: napközi, Kincsesláda fejlesztő foglalkoztató, lakóotthon, üzletünk, új foglalkoztató Kincsesláda műhely és az épülő Kincsesláda ház. Ezek meglátogatásához előzetes jelentkezést várunk.

Szakmai napunk támogatói: EFOP-1.3.5-16 Közösségfejlesztő programunk és az ÉTA Országos Szövetség.

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Jelentkezni a szakmai napra és az intézménylátogatásra: Gulyás Csillánál, az info@fenyfele.hu címen lehet.

Hozzászólások lezárva.