Civil Díj 2018 – már lehet pályázni!

A NIOK Alapítvány meghívja a civilszervezeteket, pályázzanak a Civil Díjra. A program keretében olyan kezdeményezéseket, projekteket, programokat díjaznak, amelyek újszerű megközelítést alkalmazva kiemelkedő eredményeket értek el.

A pályázat fő célja, hogy a díjak odaítélése által minél szélesebb körben ismertté tegye a legjobb hazai civil szervezeteket és legsikeresebb projektjeiket (és ezzel segíteni a legjobbak 1{729cabe77cfad22e328e3f52dde1cef5a1d84c61b4eb2c69baf36222cdbb8fc4} és egyéb adománygyűjtő kampányait). Valamint a kiíró nem titkolt szándéka a díjátadó gála keretei között egy évente ismétlődő, a szektor szereplőinek szóló esemény meghonosítása, amely a civilek és partnereik fontos találkozóhelyévé, a kapcsolatépítés megkerülhetetlen szereplőjévé válik.

A Civil Díjak az alábbi kategóriákban lesznek kiosztva:

  • Legnagyobb hatású projekt
  • Legjobb kommunikációs kampány
  • Legjobb együttműködés (akár civilszervezetek között, akár civil és állami szervezet között, akár civilszervezet és vállalat között)
  • Legígéretesebb új szervezet
  • Legsikeresebb adománygyűjtés
  • Legsikeresebb érdekérvényesítési projekt
  • Legjobb civil akció (olyan – spontán – megmozdulás, tevékenység, amellyel a szervezet egy aktuális helyzetre vagy problémára reagál frappánsan)

A pályázaton bármely, Magyarországon működő civilszervezet vagy civil jellegű non-profit gazdasági társaság indulhat a pályázati űrlap megadott határidőig történő kitöltésével és beküldésével. A legjobb civil akció és új szervezet kategóriában magánszemélyek csoportja bejegyzett szervezet nélkül is beadhat pályázatot.

A pályázaton azon projektek, programok nevezhetők, amelyek jelenleg is futnak vagy 2017 során zárultak le.

A Legígéretesebb új szervezet kategóriában olyan szervezet nyújthat be pályázatot, amely 2016. január 1. után alakult (a szervezet bírósági bejegyzése nem feltétele a pályázat benyújtásának).

Pályázatot több szervezet közösen is benyújthat.

A pályázaton nyertes szervezetek oklevélben részesülnek. A díj elnyerésével a nyertes szervezetek megkapják a Civil Díj 2018 logó használatának jogát.

Az online pályázati űrlap elérhetősége:

https://goo.gl/forms/jNlE6jTWoAdC9EG42

A pályázatok beadásának határideje: 2018. január 31. (meghosszabbítva!)

A pályázati űrlappal együtt kötelező leadni 3 db, a pályázati anyaggal kapcsolatos fotót, amelyek felbontása legalább 640×360.

Emellett lehetőség van a programhoz kapcsolódó egyéb anyagok, dokumentumok mellékelésére is. A fotókat és az esetleges egyéb anyagokat csatolmányként e-mailben vagy fájlküldő szolgáltatással (mammutmail, wetransfer stb.) lehet megküldeni, szintén a megadott határidőig a civildij@niok.hu e-mail címre.

A bírálati szempontokról és a pályázattal kapcsolatos egyéb tudnivalókról itt található további információ.

Hozzászólások lezárva.