Ellentétek – meghívó kiállításra

Értelmi fogyatékos fiatalok festményei Budapest szívében.

2017. november 17-én a KAPTÁR Közösségi Iroda ad otthont annak a különleges kiállításnak, mely a Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány, a ParaArt Egyesület és Göd Város Polgármesteri Hivatala együttműködésének köszönhetően jött létre.

A kiállítás, melynek címe   “ELLENTÉTEK” egy olyan művészeti program keretén belül valósul meg, amely már 15 éve biztosít lehetőséget az ország számos pontján élő tehetséges értelmi sérült felnőtteknek, művészeti képzésre, illetve hogy a képzőművészet eszközeivel kifejezhessék gondolataikat, érzéseiket. A program középpontjában a tehetséggondozás és az egyénre szabott fejlesztés áll.

A kiállítást megnyitja: Szurcsik József képzőművész
A kiállítás fővédnöke: Dr. Pintér György, Göd város alpolgármestere
A kiállítás védnöke: Papp Ágnes, az ÉTA Országos Szövetségének ügyvezető igazgatója
A program művészeti vezetője: Pető Hunor képzőművész

Időpont: 2017. november 17. 18.00 óra
Helyszín: KAPTÁR Közösségi Irodába (1065 Budapest, Révay köz 4.)

A Lámpás ’92 Alapítvány idén ünnepli fennállásának 25. évét. A kiállítás a születésnapi programsorozat kiemelt része. A szervezet a társadalmi elfogadás, közös felelősségvállalás jegyében szeretné bemutatni sérült fiataljaik tehetségét, munkáját, életét.

Az Alapítvány képzőművészeti programjának keretében készült alkotások jól reprezentálják, hogy ezek a sérült, ám tehetséges alkotók milyen érzékenységgel tudják bemutatni a világunkat, a mindannyiunkat foglalkoztató kérdéseket.
A program alkotásai az elmúlt években számos kiállítással mutatta be a fogyatékkal élő alkotók tehetségét, ezáltal az Alapítvány tevékenységét, mely egyben társadalmi érzékenyítő projekt is.

Hozzászólások lezárva.