“Önkénteskedjünk” – a FESZT felhívása

Dolgozzunk együtt, dolgozz velünk a fogyatékossággal élő emberek médiában való fokozottabb megjelenítésért!

A Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa (FESZT) és tagszervezetei nyári önkéntes munkára hív média és újságírás iránt érdeklődőket minimum 4 hétre.

A FESZT egyik legfontosabb célja és tevékenysége, a fogyatékossággal élő személyek társadalmi inklúziójának növelése. Ezen felül mind nemzetközi, mind nemzeti szinten is képviseli a FESZT a fogyatékossággal élő embereket és teljes jogú tagja a European Disability Forumnak. A kiválasztott önkéntesekkel önkéntes szerződést kötünk, mely pályázatoknál, állásokra való jelentkezésnél is fontos szerepet jelent.

Tagszervezetei az alábbiak: az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ), a Down Egyesület, az Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetsége (ÉTA), a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ), a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ), a Magyar Szervátültetettek Szövetsége (MSZSZ), a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ), a Siketvakok Országos Egyesülete (SVOE) és a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE).

Amit biztos fogunk csinálni:

– szakmai fejlődés és rendszeres kapcsolattartás a szakmai vezetővel
– folyamatos médiamonitorozás
– fogyatékossággal élő személyekkel kapcsolatos tudósítás
– rendezvényeken való részvétel
– nemzetközi médiafigyelés

Amit biztos nem kell csinálni:

– kávét főzni
– postára járni
– más helyett dolgozni

Korosztály: nincs korhatári megkötés

Jelentkezési határidő: 2017. június 9. 12 óra

A jelentkezéseket az alábbi elektronikus levélcímre várjuk: feszt@etikk.hu, mellékelve maximum egy oldal motivációs levelet (Times New Roman, 12-es betűméret) és a kifejezett érdeklődési területet. A feladatok nem helyhez kötöttek.

A tárgyba kérjük írják bele: „Önkénteskedjünk”.

Hozzászólások lezárva.