Szeretet Alapítvány

Az Alapítvány 1994. június 14-én megnyitotta a „Csilla Bárónő” Szeretetotthont, ahol jelenleg is súlyos, középsúlyos és halmozottan sérült
• 18. életévét betöltött
• értelmi fogyatékos emberek tartós bentlakásos intézményi ellátást, fejlesztő foglalkoztatását biztosítja.

Az intézmény Miskolc város belterületén, integrált lakókörnyezetben, 852 négyzetméteres épületben, zárt udvarral, saját konyhával, mosodával és egyedi fűtési rendszerrel működik.
Jelenleg 44 engedélyezett férőhellyel rendelkezik.

Az ellátottak 4 gondozási csoportban, kiscsoportos 10-12 fős lakóegységekben, lehetőség szerint állandó gondozókkal élnek, ahol igyekszünk az önellátásuk mértékét fejleszteni, illetve megtartani. Mindennapjaikat kulturális, szabadidős és sport programokkal színesítjük.

Az itt élő lakók folyamatos ellátásáról egészségügyi és szociális végzettségű gondozók, gyógypedagógiai és szociális asszisztensek gondoskodnak. Az egészségügyi feladatok ellátását 1 fő felnőtt háziorvos, illetve 1 fő felnőtt pszichiáter szakorvos segíti.
Az intézmény nem „emelt szintű” ellátást biztosít, egyszeri hozzájárulást nem kér, térítési díjaink az ellátott jövedelmének 80%-ot nem haladják meg.

Az Alapítvány legfőbb feladatának olyan családias jellegű intézmény működtetését és fenntartását tekinti, ahol az itt élő emberek szeretetteljes, biztonságos otthonra találnak életük végéig.

Bővebb információ: www.szeretet-alapitvany.hu

Hozzászólások lezárva.