Patrónus Ház Közhasznú Nonprofit Kft.

A Patrónus Ház Nonprofit Kft. 2016 decemberében azzal a céllal alakult, hogy létrehozzon Gödöllőn egy 12 fős felnőtt bentlakásos otthont autizmus spektrum zavarral és/vagy értelmi fogyatékkal élő fiatalok és felnőttek számára. Továbbá fejlesztési és foglalkoztatási lehetőséget adjon a fogyatékkal élőknek szolgáltatások, programok biztosításával.

Patrónus Ház Támogatott Lakhatás – Gödöllő, Rét u. 42.

Az otthont 2019 augusztus 12-én megnyitottuk lakóink számára. Jelenleg otthonunk mind a 12 lakója középsúlyos értelmi fogyatékkal él, közülük 11 fő autizmus spektrum zavarban is súlyosan érintett.

A lakhatási szolgáltatás mellett minden lakónak az érintettségének megfelelően biztosítjuk a mindennapi fejlesztéseket, sportolási lehetőséget, kreatív és zenei foglalkozásokat, szabadidős programokat a házon belül és a kertben is.

Az egyéni fejlesztés részeként lakóinkat igyekszünk az önálló életre nevelni képességeiknek megfelelően. A fizikai megsegítés mellett képkártyás kommunikációval segítjük a tisztálkodási, rendrakási és könnyebb háztartási folyamatok elsajátítását.
Lakóink mindennapjait lelkes munkatársaink segítik a nap 24 órájában.

Azért, hogy a mindennapok zökkenőmentesen teljenek és a lakók a tevékenységeik által harmonikus, kiegyensúlyozott életet élhessenek 12 fő kolléga dolgozik váltott műszakban.
Kollégáink számára rendszeresen szervezünk képzéseket, szakmai előadásokat, hogy ismereteiket bővíteni tudják és az új ismeretekkel is segítsék a lakók biztonságos, nyugodt mindennapjait.

Rehabilitációs foglalkoztatás – Támogatott lakhatás Gödöllő Rét u. 42. és Élettér Központ Rét u. 42/A

A Patrónus Ház két helyszínen jelenleg 11 fő megváltozott munkaképességű kollégát foglalkoztat. A foglalkoztatott létszámban egyaránt vannak a támogatott lakhatásban élő autista fiatalok és a környezetünkből érkező megváltozott munkaképességű kollégák is.

Fogyatékkal élők nappali ellátása

Élettér Központunk 2023 szeptember végén kapta meg az engedélyt fogyatékkal élők nappali ellátásának biztosítására.

Élettér Központ

Elérhetőségek:

Székhely: 2100 Gödöllő, Zarándok u. 5.
Támogatott lakhatás: 2100 Gödöllő, Rét u. 42.
Élettér Központ: 2100 Gödöllő, Rét u. 42/A

Honlap: www.shop.patronushaz.hu
Facebook: https://www.facebook.com/patronushaz

Hozzászólások lezárva.