Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány

Székhely: 2114 Valkó, Arany János utca 15.
Iroda: 1131 Budapest, Tomori u. 23/fsz.
Telefonszám: 06 70 /335 47 57
Honlap: www.lampas92.hu
FB: www.facebook.com/Lampas92Alapitvany

Az Alapítvány immár 25 éve, több mint 150 jellemzően állami gondozásból kikerült, értelmi fogyatékos fiatal felnőtt lakhatását, ellátását, foglalkoztatását és művészeti képzését teszi lehetővé 15 intézményben, kiscsoportos családias környezetben.

szervezeti felépítés

A Szervezet az elmúlt évtizedekben úttörő szerepet vállalt a sérült fiatalok kiscsoportos emberléptékű (családias) ellátásának és fejlesztésnek kialakításában. Fontos szempont számukra, hogy minden ellátottuknak személyre szabott, egyéni fejlesztési programot biztosítsanak és lehetővé tegyék a lehető legjobb integrációját a társadalomba.

A fiataljaik társadalmi elfogadását, a közös felelősségvállalást szeretnék ismertebbé és elfogadottabbá tenni oly módon, hogy bemutatják sérült ellátottjaik tehetségét, minden napi munkájukat, életüket. Egyben önkénteseket, barátokat, támogatókat hívnak meg. Az előbb említetteken kívül hazai és nemzetközi programokat indítanak. Munkásságuk bemutatásában a Kézműves Műhelyük kiemelkedő szerepet tölt be, ahol több mint 15 éve biztosítanak valódi munkahelyeket kézműves kismestereik számára, számos hagyományőrző mesterséget és környezettudatos re-design termék készítést tanítva nekik.

Hozzászólások lezárva.