“Ők is a mi gyermekeink” Alapítvány a sérült gyermekekért

7632 Pécs, Apáczai körtér 1.

Szülősegítő szolgáltatások

  • Szülőtanfolyam: Alapítványunk évek óta szervez különböző jellegű foglalkozásokat a sérült gyermekeket nevelő családok részére. A korai fejlesztő részleg munkatársai vezetésével vettek részt a családok olyan tanfolyamokon, amelyeket az előzetes igényfelmérés alapján állítottunk össze. Témáink voltak: a speciális nevelési szükségletű gyermeket nevelő szülőket megillető juttatások, elfogadás, sérült és egészséges testvér, az intézményes elhelyezés (óvoda, iskola), közös készülődés az ünnepekre(karácsony, húsvét), filmklub – kötetlen beszélgetés, pszichofittnes.
  • Babamasszázs: Védőnő megbízásával és vezetésével elsajátíthatták az érdeklődő szülők ezt a speciális, de otthon is alkalmazható eljárást.
  • Játék, fejlesztőeszköz és szakkönyvkölcsönzés: Nagyon nagy segítség a rászorulók számára, hogy ingyen hazavihetnek olyan nagy értékű fejlesztőeszközöket, játékokat, melyet maguk nem tudnának megvásárolni, ezzel is változatosabbá téve az otthoni fejlesztési lehetőségeket.
  • Szabadidős programok: Hagyományainkhoz híven ünnepekhez kapcsolódó kreatív együttléteket szervez az Alapítvány karácsony, húsvét és gyermeknap alkalmából. Közös kirándulásokon vehettek részt díjtalanul a sérült kisgyermekeket nevelő családok.
  • Gyógylovaglás: Lovasterápiás oktató bevonásával gyógylovaglást biztosítunk az arra igényt tartók részére.

A Pécsi Korai Fejlesztő Központ támogatása


Alapítványunk nagy értékű tárgyi eszközök és fejlesztőeszközök rendelkezésre bocsátásával, továbbképzések támogatásával illetve dologi kiadások biztosításával segíti a korai fejlesztést.

12 alkalommal szervezte meg a Korai Fejlesztők Országos Konferenciáját.

A 2004. év második felétől az intézet MÓDSZERTANI KÖZPONT jellegének kialakításán dolgoztunk, elősegítve azt, hogy minél többen megismerhessék a korai felismerés és fejlesztés jelentőségét és lehetőségeit.

Bővebben:

okisami@gmail.com

Hozzászólások lezárva.