Lámpás 92 Közhasznú Alapítvány

Székhely: 2114 Valkó, Arany János út 15.
Iroda: 2132 Göd, Toboz utca 2.
Iroda: 1131 Budapest, Tomori u. 23./fsz

Telefonszám: +36 70 312 8890

Honlap: www.lampas92.hu
FB: www.facebook.com/Lampas92Alapitvany

Az Alapítvány szervezeti hálója:

A Lámpás 92 Alapítvány közel 30 éve több mint 160 jellemzően értelmi fogyatékos fiatal felnőtt lakhatását, ellátását, foglalkoztatását és művészeti képzését valamint rászoruló gyermekek, családok átmeneti segítését teszi lehetővé 17 önálló intézményben, kiscsoportos családias környezetben.

Fontos szemléletük, hogy minden ellátottjuknak személyre szabva a lehető legmagasabb integrációt és lehetőségek széles palettáját nyújtsák. Mintegy 20 éve biztosítanak valódi munkahelyeket, ahol kézműves kismestereik környezettudatos módon re-design termékek készítésével, és számos hagyományőrző mesterséggel foglalkoznak. Fogyatékkal élő munkatársaik foglalkoztatásával kapcsolatban az egyik legfontosabb üzenetünk a környezettudatosság és az újrafelhasználás.

Dóri és Saci

Képzőművészeti program: A Szervezet 2002 óta rendezi meg éves nyári alkotótáborát illetve műhely-képzéseit az ország különböző lakóotthonaiban élő tehetséges értelmi sérült felnőttek számára. Az integrációs jelleg a kezdetektől folyamatos célkitűzése a programnak, mely középpontjában a tehetséggondozás és az egyénre szabott fejlesztés áll. Az Alapítvány képzőművészeti programjának keretében készült alkotások jól reprezentálják, hogy ezek a sérült, ám tehetséges alkotók milyen érzékenységgel tudják bemutatni a világunkat, a mindnyájunkat foglalkoztató kérdéseket.

Egy festmény

Hozzászólások lezárva.