A Down Alapítvány új képzéseket indít

A Down Alapítvány két akkreditált képzést indít októberben. A Támogatott lakhatást segítők képzése, valamint az Alternatív lakhatás, támogatott lakhatás, szolgáltató centrumok irányítása képzések 2023. október 7-én indulnak, segítő és menedzser szakemberek számára, melyekre várjuk a jelentkezőket.
 
A Támogatott lakhatást segítők képzés célja a segítő szakembereknek megismerni a támogatott lakhatás, mint új szociális szolgáltatás eszköztárát és jogi hátteret. A segítő szakembereknek az alapvető szaktudáson kívül holisztikus szemléletre, tudatos etikára és a folytonos fejlődést, az életfogytig tanulást szem előtt tartó proaktív és interaktív attitűdre van szüksége. Az önálló lakhatást támogató szakemberek (segítők) feladata mind elveiben, mind célját tekintve eltér a szociális szolgáltatások ismert megoldásaihoz képest, így a fogyatékosok nappali és bentlakásos intézményében, a korábbi rendeletek szerinti lakóotthonban, idősek klubjában vagy otthonában végzett segítő feladatoktól. Ebben ad útmutatást a Down Alapítvány Támogatott lakhatást segítők képzése.
Az Alternatív lakhatás, támogatott lakhatás, szolgáltató centrumok irányítása képzés általános célja a vezetői menedzsment, szakdolgozók felkészítése az alternatív-, támogatott lakhatás, szolgáltató centrumok irányításában. Az értelmi fogyatékos és halmozottan sérült személyek támogatott, önálló életének részeként felmerülő lakhatási formák rendszerbe foglalt ismertetése, jellemzése, feltételei és menedzsmentje – kapcsolódóan az önálló élet tárgyi-, személyi-, gazdasági- és etikai feltételeihez.
Mindkét képzés 2023. október 07-én indul.

Bővebb információt a képzésekről a Down Alapítvány honlapján olvashat az alábbi linken: https://www.downalapitvany.hu/node/2559

A Támogatott lakhatás segítők képzésre jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet:
https://docs.google.com/forms/d/1dF3odkoAcd5yU0ArMeIp3_zaD3T9zlsHuFAZnzoWMF8/edit

Az Alternatív lakhatás, támogatott lakhatás, szolgáltatási centrumok irányítása képzésre jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet:

https://docs.google.com/forms/d/1VQr9H7oXeWHfTSlQb1YTu7pFHZnqQ9pbPAmg6F8wp8E/edit
Tanfolyamok kezdő időpontja: 2023. október 07. Képzés befejezése: 2023. december 10. 
Elméleti oktatás képzési napok (szombati napok): Október 07., 14., 21.
Gyakorlati képzési napok: Október 24 ̶ November 03-ig

Elméleti képzés helyszíne:
• Down Alapítvány Lágymányosi Foglalkoztató Centrum
(Budapest, 1111. Lágymányosi utca 15.)

Gyakorlati képzés helyszínei:
• Down Alapítvány Márga Lakóotthon
(1103 Budapest Márga u. 28.)
• Down Town Lakóotthon
(1152 Budapest, Petőfi utca 24.)

Kapcsolat, további információ:

Kardos Genovéva
Down Alapítvány
kardosgenoveva@downalapitvany.hu

Hozzászólások lezárva.