“Önök, fogyatékossággal élő embertársaink és segítőik, mindnyájan példaképek!”

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Karácsony alkalmából köszöntőlevelet juttatott el hozzánk. A levelet teljes terjedelmében közöljük:

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Kétezer évvel ezelőtt, Jézus Krisztus megszületésével megváltozott a világ, a földre érkezett a szeretet. Ez az alapja mindennek, ami az embert nemessé, boldoggá, értékessé teszi. Szent Pál tökéletesen fogalmazta meg: „Minden, amit tesztek, szeretetből történjék”, valamint: „Mindennek a szeretetben kell meggyökerezve és megalapozva lennie.”

A bennünk lakozó szeretet mutat utat ahhoz a küldetéshez, amely lehetővé teszi, hogy fogyatékossággal élő embertársaink megkapják a szükséges segítséget, ezáltal teljes életet élhessenek, a társadalom értékes tagjai lehessenek, akik gazdagítják kultúránkat, világraszóló eredményeket érnek el a sportban, munkájukkal értéket teremtenek, gondoskodnak családjukról. Ugyancsak ez a szeretet ad mérhetetlen erőt és kitartást fogyatékossággal élő embertársainknak ahhoz, hogy elviseljék és leküzdjék a mindennapi nehézségeket.

Önök, fogyatékossággal élő embertársaink és segítőik, mindnyájan példaképek! Példaképek abban, hogyan kell a szeretet és hit jegyében leküzdeni a fizikai korlátokat és teljes, boldog életet élni; és példaképek abban, hogyan kell embertársaink felé fordulni, a rászorulókat segíteni.

Köszönöm Önöknek, hogy az év minden napján kitartóan, alázattal végzik küldetésüket, és példát mutatnak az egész magyar társadalomnak. Kívánok Önöknek meghitt ünnepi készülődést, békés, áldott karácsonyt, sikeres új esztendőt és jó egészséget!

Tisztelettel:
Prof. Dr. Kásler Miklós
az emberi erőforrások minisztere

Hozzászólások lezárva.