ÉrtékPlacc konferncia – képes beszámoló

2020. január 17-18-án tagszervezeteink vezetői közül – nagy örömünkre – sokan részt vettek az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által szervezett, értékteremtés, közösségépítés és gazdaságstratégia témájú konferencián. Szövetségünket B. Fülöp Katalin kommunikációs és szakmai munkatárs képviselte.

„A munkavégzés a fogyatékossággal élők létfeltételének, önbecsülésének, és társadalmi elfogadottságának az alapja. Ennek a záloga a munkaadónál van, aki alkalmazza a megváltozott munkaképességű munkavállalót.”- fogalmazta meg Fülöp Attila, az EMMI szociális ügyekért felelős államtitkára.

Ennek adták bizonyítékát a konferencián megszólaló multi cégek képviselői, mint Robert Bosch Kft, Audi Hungaria, KÉZMŰ-ERFO-FŐKEFE, Szerencsejáték Zrt., Volánbusz Zrt., Tisza Cipő, Auchan Magyarország Kft., E.ON Hungaria Zrt. Szívnek és észnek az érveit együtt kell értékelni – vallották mindannyian.
Hazai kutatás szerint a megváltozott munkaképességű munkavállalók nem csupán a munkahelyi közösségre vannak pozitív hatással, hanem gazdaságilag is értéket jelentenek, hiszen e dolgozók között alacsonyabb a fluktuáció, rendkívül megbízhatóak és kiemelkedő a monotónia tűrő képességük.

„A folyamatosan erősödő magyar gazdaságnak, valamint a közös társadalmi felelősségvállalásnak köszönhetően egyre nagyobb erőket mozgósíthat a kormány a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának a bővítésére. Olyan nemzetgazdasági érdek ez, ahol a legnagyobb gazdasági vállalatok, a hazai kisvállalkozások és az állam érdekei összeérnek.”
„…. A kormánynak szándéka, hogy növelje, bővítse a munkahelyeket, ezzel megteremtve a szociális biztonságot. Célkitűzés azon cégek számának bővítése, amelyek nem félnek alkalmazni fogyatékossággal élőket. A szemléletváltozás érdekében folytatódni fognak ebben az évben az „értékplacc” konferenciák. Olyan helyet teremtve ezzel, ahol érintett és munkáltató egymásra találhat. Piac nyílik, ahol termékek és szolgáltatások ismerhetők meg, amelyeket csúcsminőségben állítanak elő megváltozott képességű, fogyatékossággal élő emberek.” – emelte ki államtitkár úr az előadásában.

BFK

Hozzászólások lezárva.