Önkéntességért Díj 2019

Az Önkéntes Központ Alapítvány az önkéntesség terén 2018. szeptember 1. és 2019. augusztus 31. között kimagasló teljesítményt nyújtó magánszemélyek, közösségek, szervezetek, intézmények és vállalatok pályázatait várja.

Az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) 2019. évben is meghirdeti az „Önkéntességért Díj” pályázatot. Az elismerés célja nem kevesebb, mint hogy sokak számára vonzóvá tegye az önkéntes tevékenységet és a nyertesek bemutatásán keresztül az önkéntesség társadalmi megítélését kedvező irányba mozdítsa el.

2019-ben az alábbi 5 kategóriában lehet a pályázatokat benyújtani:

  • Az Év Önkéntese (magánszemélyeknek)
  • Az Év Civil szervezeti önkéntes programja (alapítványok, egyesületek)
  • Az Év Vállalati Önkéntes Programja (cégeknek)
  • Az Év Pro Bono kezdeményezése (cégeknek) (pro bono, szakértelem átadáson alapuló önkéntes programot működtető cégnek)

Az Év Közösségi Kezdeményezése (közönségdíj) (Olyan helyi kisebb szervezetek vagy helyi közösségek számára, amelyek saját közvetlen környezetükben végeznek kiemelkedő tevékenységet önkéntesekkel.)

Ezt közönségdíj formájában adják ki, melyre online formában a www.onkentessegertdij.hu oldalon várják a szavazatokat 2019. október 14. és november 4. között.

A beérkező pályázatokat két szakmai zsűri bírálja el. Az egyik zsűri felel az Év önkéntese és az Év Civil szervezeti önkéntes programja díj elbírálásáért, míg egy vállalati szakemberekből álló zsűri értékeli az Év Vállalati Önkéntes Programja és az Év Pro Bono kezdeményezése pályázatokat.

A jelöléseket és pályázatokat, a kategóriának megfelelő adatlapon 2019. szeptember 02. – 2019. szeptember 30-ig várják a dij@onkentes.hu e-mail címre „Önkéntességért Díj jelölés” jeligére.

Az adatlapok, a pályázati kiírás és szabályzat elérhetőek az www.onkentessegertdij.hu oldalon.

A korábbi évek nyerteseiről a www.onkentes.hu weboldalon az Önkéntességért Díj menüpont alatt valamint a www.onkentessegertdij.hu oldalon olvasható részletes információ.

Hozzászólások lezárva.