Saját Utam – konferencia nem csak fiataloknak az önálló életvezetésről

MEGHÍVÓ

Saját Utam! – Konferencia az önálló életvezetésben támogatást igénylő fiatalok, szülők, szakemberek részére

Helyszín: 7624 Pécs, Szent István tér 17. (Civil Közösségek Háza)
Időpont: 2019. augusztus 21-23.

A Fogd a Kezem Alapítvány fiataljai szeretettel várják azon Fiatalok jelentkezését, akiknek önálló életvezetése segítséget igényel, s szívesen megosztanák tapasztalataikat, véleményüket egy 10 perces konferencia előadás keretein belül. A résztvevő szülőkkel és segítőkkel a különböző fókuszú előadásokat követően műhelymunkák során, közösen gondolkozunk, dolgozunk tovább.

Célunk, hogy olyan platformot teremtsünk, ahol a Fiatalok elmesélhetik személyes élményeiket jelenlegi lakhatási körülményeikről, munkájukról.

Főbb témák napi bontásban:

augusztus 21-én (szerda): Előadások a munka világáról (szakértői, szülői előadások a Fiatalok tapasztalataival kiegészítve), majd műhelymunkák moderált beszélgetéssel (Ability Cafe, munkaközvetítés és munkahelyi gyakorlatprogram).

augusztus 22-én (csütörtök): Előadások a lakhatásról (szakértői, szülői előadások a lakhatási lehetőségekről, a családban lakhatásról, a Fiatalok élményeivel kiegészítve), majd műhelymunkák moderált beszélgetéssel (család, intézményi- és támogatott lakhatás). Az esti kikapcsolódásról és hangulatról a Lasho Lecsó gondoskodik.

augusztus 23-án (péntek): Bemutatkozik az Ability Cafe az ország különböző pontjairól, majd World Café beszélgetés a program résztvevőivel, hozzátartozóival.

A konferencia-jelentkezéseket az alábbiak szerint várjuk:

• ha elmúltál 15, de még nem vagy 25 éves, akkor a részvétel ingyenes (az utazást mindenkinek egyénileg, saját költségén kell megoldania) – az első 50 jelentkező számára
• minden 5 Fiatal mellé 1 fő kísérőnek ingyenes a részvétel, amennyiben a Fiatalok 15 és 25 év közöttiek
• 25 év fölöttiek és plusz segítők számára 3500 Ft/éj áron tudunk szállást biztosítani

• jelentkezés és regisztráció: https://forms.gle/H7MCsh7q6eYLmdmT8

A konferencia fővédnöke a Kézenfogva Alapítvány.

A konferencia részletes programja itt olvasható.

Szeretettel várjuk a résztvevők, előadók jelentkezését!

Üdvözlettel,
Szvacsekné Jahn Gitta

Hozzászólások lezárva.