„Ismerj, hogy jól képviselhess!” – lezárult a második szakasz

Május 23-án lezárult az „Ismerj, hogy jól képviselhess!” -II. képzéssorozatunk, melyben összesen 217 gyermekvédelemben és gyámügyben dolgozó szakembert segítettünk abban, hogy nagyobb tapasztalati tudásuk legyen a fogyatékossággal élő személyekkel történő együttműködésben, leginkább az értelmi sérült élethelyzetre fókuszálva. Klein Éva beszámolója.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott képzéssel, január 17-től kezdve 11 helyszínre jutottunk el. A helyszínek az előző év tapasztalatai szerint kerültek kiválasztásra, valamint igyekeztünk a megközelíthetőséget is figyelembe venni. A 11 képzés olyan módon tudta lefedni az ország egészét, hogy megyéket vontunk össze és a hallgatókat lehetőség szerint kettő, de adódott, hogy három megyéből invitáltuk a képzési alkalomra. A következő helyszíneken valósult meg a képzés: Budapest (2 alkalom), Martonvásár, Balatonmáriafürdő, Zalaszentlászló, Pécs, Szekszárd, Szeged, Szeghalom, Gyöngyös, Miskolc.

Oktatóink a tagszervezeteink élén álló szakemberek közül kerültek ki, akik mindannyian több évtizedes gyakorlattal a téma szakavatottjai. Az ő munkájukat, és a képzés célját támogatta a tapasztalati szakértők jelenléte, akik a gyakorlati feladatokba, szituációs játékokba szívesen bekapcsolódtak.

A gyakorlatorientált, 8 órás képzés többek között az alábbi fő témákat érintette: fogyatékosságról általában, támogatott döntéshozatal gyakorlati aspektusai, akadálymentes kommunikáció, korai intervenció, speciális iskolák bemutatása stb.

A résztvevő szakemberek visszajelzései elégedettséget mutatnak, mi pedig számoltunk…a tavalyi képzéssorozattal együtt közel 700 szakemberhez jutottunk el oktatóinkkal, tapasztalati szakértőinkkel. Bizakodók vagyunk, hogy lesz lehetőségünk a folytatásra, a további szemléletformálásra.

Végezetül néhány kép:

Hozzászólások lezárva.