Elnökség

Dr. Csizmadia László elnök
Gonda Éva elnökségi tag
Németné Horváth Beáta elnökségi tag
Magyar Adél elnökségi tag
Makrai Józsefné elnökségi tag
Dr. Suller Attiláné elnökségi tag
Botos Imre elnökségi tag

Felügyelő Bizottság:

Dr. Fekete Gábor
Gali Rita
Dr. Mezőlakiné Honti Andrea


Dr. Csizmadia László, elnök

Csizmadia László elnök Jogi egyetem mellett szakács, felszolgáló, portás, idegenvezető, képesítésekkel, valamint évtizedes vállalati és főiskolai vezetési gyakorlattal rendelkezem. Több civil szervezet vezetésében is tevékenykedem. Az ÉTA egyik alapítója vagyok. A Summa Vitae Alapítványunk piliscsabai otthonházában él a 28 éves, fogyatékossá vált fiam. Így minden szálon elkötelezett vagyok fogyatékos embertársaim támogatásában.


Gonda Éva, elnökségi tag

Gonda Éva elnökségi tagÉdesanyaként 7 gyermeket nevelek a férjemmel Szegeden. Ifjúságsegítőként végeztem, majd pályázatírást és menedzsmentet tanultam.
Közel 15 éve írok és menedzselek EU-s pályázatokat, az egyházi oktatásban és a civil szférában.
A Korinta Alapítvány ügyvezetőjeként igazi palántanevelőnek tartom magam. Szeretek az alapoktól elindulva valami újat létrehozni, alkotni valamit, amely egy kicsit jobbá teszi a világot.


Németné Horváth Beáta, elnökségi tag

Némethné Horváth BeátaA szabadszállási Strázsa Tanya Szociális Szövetkezet ügyvezetője vagyok. Korábban Szabadszállás város művelődési házát, könyvtárát és múzeumait vezettem.
Főiskolai művelődésszervező, egyetemi felnőttképzési intézményvezető, valamint gerontagógus végzettséggel rendelkezem.
Szövetkezetünk enyhe és középsúlyos értelmi sérült fiatalok számára tart önálló életre felkészítő képzéseket.


Magyar Adél, elnökségi tag

Magyar AdélGyógypedagógus-logopédus vagyok.
Az ÉTA alapítása óta elnökségi tag vagyok. A Szegedi Tudományegyetemen gyógypedagógus-hallgatókat oktatok.
Négy fiunk van, pszichológusnak, pedagógusnak tanulnak, illetve ilyen irányú diplomával rendelkeznek.
Több mint két évtizede vezetem a KORINTA Alapítványt, amely a legkorábbi fejlesztést, ellátást és a fogyatékos gyermekek integrációját végzi Szegeden.
Létre hoztuk és működtetjük az ODÚ Központot is, amely pedagógiai szakszolgálati intézmény.
Alapítványunk tanodát működtet, logopédiai szolgáltatást, szabadidős tevékenységet, szülőcsoportot szolgáltat a családok számára.


Makrai Józsefné, elnökségi tag

Makrai Józsefné1993-ban végeztem a Bárczy Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán, ezt megelőzően 15 évig bölcsődevezetőként dolgoztam Budapesten.1988 óta foglalkozom értelmi fogyatékos felnőttekkel, 5 évig nagy állami intézményben voltam foglalkozást vezető munkatárs majd intézményvezető helyettes. Bábáskodtam a Lámpás’92 Alapítvány születésénél, melynek 23 éve vagyok kuratóriumi elnöke.1998-ban jelnyelvi tolmács képesítést szereztem majd 2005-ben szakvizsgáztam. Férjem, két felnőtt fiam és egy gimnazista lányunokám van.


Dr. Suller Attiláné, elnökségi tag

Suller AttillánéNépművelés-könyvtár szakos diplomával 9 évig vezettem könyvtárat és művelődési házat Debrecenben. Szociális munkás, szociálpolitikus végzettségem már a SOFT Alapítványnál eltöltött évek alatt szereztem meg. 15 évig dolgoztam a DMJV Egészségügyi Gyermekotthonban, mint szociális munkás, fejlesztő pedagógus 2000-től vagyok a Fény Felé Alapítvány elnöke. Tevékenységem révén létrejött a Fény Felé Alapítvány intézményrendszere: lakóotthon, napközi, szociális és akkreditált foglalkoztatók, Kreatív Stúdió nevű ajándékbolt. Férjemmel két gyermekünk és hat unokánk van.


Botos Imre, elnökségi tag

Botos ImreMartonvásáron élek 4 kisgyermekemmel és a párommal. Több diplomás gyógypedagógusként az értelmileg akadályozott és halmozottan sérült iskolás- és szakiskolás korú gyermekek és családjaik életét segítem az „Együtt-Értük” Alapítvány önkénteseként. Munkahelyemen a martonvásári Pápay Ágoston Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégiumban a kollégium vezetői feladatokon túl számos pályázat megírásában és lebonyolításában aktív szerepet vállalok.


Dr. Fekete Gábor

Dr. Fekete GáborKözgazdász tanár vagyok és bejegyzett okleveles könyvvizsgáló.
26. éve az UNITRANSCOOP cégcsoport gazdasági igazgatója- és cégvezetőjeként dolgozom. Több mint egy évtizede képviselem és a szakmai operatív munkában is feladatokat teljesítek a „Híd a jövőbe” Értelmi Sérülteket Segítő Alapítványnál.


Gali Rita

Gali RitaA tordasi „JÖVŐT NEKIK IS” Alapítvány elnöke vagyok.
Közel egy évtizede dolgozom a szociális foglalkoztatásban, értelmi sérült felnőttek munkáját segítem, irányítom. Vannak pillanatok amikor érzem, hogy ők nemcsak tanítványaink, hanem tanítóink is egyben.
Munkatársaimmal együtt keressük a lehetőségeket felnőtt értelmi fogyatékosaink társadalmi inklúziójára, életminőségük javítására,hogy legyen jövőjük, nekik is !


Dr. Mezőlakiné Honti Andrea

Dr. Mezőlakiné Honti AndreaTizenkilenc évesen a Mexikói úti Mozgásjavító Általános Iskola és Diákotthonban helyezkedtem el, gyermekfelügyelőként. Ekkor pecsételődött meg a sorsom és jegyeztem el magam a mostani hivatásommal.
Az évek során tanítói és gyógypedagógusi diplomámat különböző speciális intézményekben kamatoztathattam.
2004-től Szegeden az Odú Központban a korai fejlesztésben veszek részt. Eddig is több alapítványi intézmény munkáját -közvetve vagy közvetlenül- segítettem: mint például a Bliss Alapítvány, Magyar Rett Szindróma Alapítvány, Aut-Pont Alapítvány.


Hozzászólások lezárva.